BYTT E BYTT

Jag och Lisa har bytt blogg, det var några dagar sen men glömde att skriva det gär >.< aja här är en länk iaf xD
http://randomnotebook.blogg.se/ vi kommer vara MYCKET mer sociala där, då vi även skriver olika random saker vi hittar på, som att filma sniglar :O

Den ultimata Cupcakespellistan

Det var ett tag sedan vi gjorde den, och nu ska även ni få ta del av den!
Spotifylänk --> Cupcakes
Det finns cupcakemusik för alla smaker, techno, instrumentalt, country, barnmusik, musikal, rap, blues, rock och random konstigheter.
Lyssna och njut!
Medan ni njuter av musiken kan ni beskåda vår cupcake bakad i snö, från i vintras!

Portugisisk Apelsindessert - Resultat

Portugisisk apelsindessert smakar ägg och ungspannkaka, och socker.  Det var helt okej, förutom när man fick äggslem, äggslem är inte gott. Det orsakade Frida hypernervakustiskadiafragmavibrationer som nu har gått över.
Konsistensen var intressant, lite slemmigt, lite geléaktigt. Den var fin iallafall, på foto (och i verkligheten).
Receptet finns i Vår Kokbok, om ni inte har Vår Kokbok, köp Vår Kokbok, den är bra att ha. Om du inte har pengar till detta, googla Portugisisk Apelsindessert. Då kommer du till Coops hemsida, de har kopierat receptet rakt av, så resultatet bör bli detsamma.
Såhär såg den ut! (Ursäkta kvalitén, den kom med uppladdningen)

********

It's on it's way (to be klar)
För nu har vi tagit ut den ur ugnen* (det rann ägg om den/fett**)
Nu har vi rullat in den i bakplåtspapper och ställt ut den, så att katterna*** kan gå och lukta**** på den.
Här kommer en bild *****
*
**Inte konstaterat att det är ägg eller fett, det rinner
*** Fast Fridas katter har lite svårt att lukta på den, de är innekatter.
**** Den luktar pannkaka
***** Det är Lisas katt Saga som luktar på den pannkaksluktande portugisiska äggiga/fettiga****** apelsindesserten
****** Det var knappt något******* fett i den, egentligen
******* 1 msk
******** Rubrik

Portugisisk Apelsindesset

- Vi är tillbaka!
- Solsäkert?
- OFKLART! 8'D
Idag ska vi baka något vi flummade åt för ett par år sedan. Sedan dess har vi aldrig släppt tanken på att en dag baka det, och den dagen är idag!
Vi ska baka Portugisisk Apelsindesert!
Random bild från google:
Det ser läskigt ut, men vi ska baka den!
Vi är tillbaka!

Försenade bilder :O

Nu skulle jag skriva nåt enligt Lisa :O
Istället för "gröt"-frostingen  vart det Buttercreamfrosting ( Recept, nånstans i bloggen :O) Hallonsylt ;3 och, ofklart, STRÖSSEN :3 ( Hej, jag heter Frida, och jag är dålig på att Skriva,...DET RIMMADE NÄSTAN! :O)
(Parantes) Jag tror att jag börjar bli LITE flumm :O creeeeeepyyyyyyy :3 (parantes)

Det blev gröt...

Vi skulle baka små fina alla hjärtans dag cupcakes, med fin marshmallow icing...
Men frostingen blev inte som förväntat, antagligen kokade vi sirapen för länge, för när vi hälde i den i äggsmeten började allt svälla och se ut som gröt... äggen kanske kokade, det smakade lite kokt ägg om det hela sen. Det såg ut som gröt, konsistensen var gröt och det smakade kokt ägg + socker.
Det får gå till plastpåsen.

Den där kolasåsen...



Klart!

Ja, nu är de klara!
De blev riktigt goda, förutom att kolasåsen snarare blev något som liknade sten...
Gott var det i vilket fall som helst, här kommer receptet!
PETITS CHOUX-BAKELSER MED KOLASÅS

BULLEN
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 1½ dl mjöl
  • 2 ägg

FYLLNNING
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 banan

KOLASÅS
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • 1 msk kakao
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk smör eller margarin
1. Sätt ugnen på 200º
2. Koka upp smör och vatten.
3. Rör ner mjölet.
4. Sjud blandningen och rör hela tiden kraftigt i den tjocka smeten (degen...)
5. Lyft kastrullen från värmen
6. Rör ner ett ägg i taget
OM degen är för tunn, ställ på plattan och rör lite till
7. Smörj en plåt (eller använd bakplåtspapper) och klicka ut 8 bollar.
8. Grädda i mitten av ugnen tills bakelserna är helt torra, ca 25 minuter. Öppna inte luckan under de första 15 minuterna.
9. Låt bakelserna kallna när du tagit ut dem
10. Häll alla ingredienser till kolasåsen i en kastrull. Koka några minuter tills den tjocknat något (ta inte ordet tjock för allvarligt som vi gjorde... koka bara en liten stund!)

11.
Låt såsen kallna
12. Precis innan du ska servera, vispa grädden och rör i bananerna.
13. Fyll dina Petits Choux med banangrädden och ringla kolasås över.

SMAKLIG MÅLTID! :D
Låt såsen kallna
12. Precis innan du ska servera, vispa grädden och rör i bananerna.
13. Fyll dina Petits Choux med banangrädden och ringla kolasås över.

Petits Choux

Idag ska vi baka igen! Den här gången blir det Petits Choux bakelser, det var just det vi bakade den gången vi kom på namnet "baka mat". På den tiden hade vi en anteckningsbok (som vi fortfarande använder ibland) istället för en blogg, såhär kunde det se ut:
OBS. KOLLA PÅ DATUMET! <3

Marshmallow Icing

En vit frosting med bra konsistens, det var det här. I början smakade den mycket sirap, men efter en natt i kylen kom smaken av marshmallow fram mer :)



För 12 normalstora cupcakes:


Koka 120g socker, 80g ljus sirap, och 1½ tsk vatten i en kastrull på hög värme tills blandningen når 115ºC, det tar ca 6 minuter. När det är klart, ta bort kastrullen från plattan.
Samtidigt som blandningen kokar, vispa 2 äggvitor med en elvisp tills det blir ett hårt skum. Byt sedan till låg hastighet och häll långsamt i den varma sirapsblandningen. Byt till medelhastighet och vispa tills smeten blir tjock, blank och inte lika varm. Mot slutet, häll i ½ tsk vaniljsocker.

Använd den så snart som möjligt, den är lättast att arbeta med om den är varm.

Vad gör man med överbliven frosting?

Det är en fråga som ganska ofta blir aktuell, det är inte sällan man får lite frosting för mycket.
1. Det första man gör är att äta lite... eller mycket, det ifall frostingen är god. När man fått lite smått ont i magen kan man anse sig vara klar med detta steg.
2 (valfritt). Har man en sprits eller bara en plastpåse med hål i kan man testa denna variant av frostingkonsumtion som går ut på att kladda, nämligen föra frostingmustacher. Det var något vi gjorde idag, en liten stund, tills vi tröttnade.
3. Det här är nästan ett måste! Har man en muffin eller bara en tom muffinsform över överdekorerar man denna med all kvarvarande frosting och strössel, då man redan har ont i magen är det ingen idé att äta, istället kan man stoppa det hela i en liten plastpåse. Denna plstpåse tar man sedan med sig ut för att kasta på varandra eller annat passande tills påsen går sönder eller av misstag flyger iväg någonstans...
Jag hoppas att ni numera gör mer än att spola bort er överblivna frosting!

Klart!

Till dagens cupcakes vlade vi en Caramel frosting, den smakade sirap och var både god och lätt att hantera.
Här på bilden kokar Frida upp socker, sirap och vatten till 115ºC.
Vi kan inte påstå att det blev så jättelyckat, varken dekorationen eller våra muffins... men det smakade helt okej iallafall. Dessutom fick vi tillfälle att testa Fridas nya fina muffinsställ, visst är det vackert! :D
Recept på frosting kommer nog senare, muffinsreceptet tror jag nog att vi kan hoppa över...

Ojsan...



Som ni ser... våra muffins har svällt lite för mycket... Det var visst inte bara salt vi överdoserade.
Frida rapporterar att det smakar pannkakor, pannkakor på "burk" med sylt. Gott? Kanske.

Cupcake... You make my heart race!

Hej igen! Nu var det längesedan vi bakade, men nu håller vi på och bakar cupcakes från en av de nya böckerna.
Just nu känns det inte så bra... det känns... salt. Tveksamt.
Men det KANSKE kommer att smaka bra, vi hällde i massor av vaniljsocker och sylt för att desperat försöka dölja smaken av vårt self-raising flour.
Nu står dem i ugnen, vi hoppas på att saltet inte smakar lika mycket när det kommer ut, Frida hoppas att det stannar i ugnen för att sedan hoppa in i nästa sak som står där. ( >;D   / Frida. )

RSS 2.0