Klart!
Ja, nu är de klara!
De blev riktigt goda, förutom att kolasåsen snarare blev något som liknade sten...
Gott var det i vilket fall som helst, här kommer receptet!
PETITS CHOUX-BAKELSER MED KOLASÅS
BULLEN
- 50 g smör eller margarin
- 2 dl vatten
- 1½ dl mjöl
- 2 ägg
FYLLNNING
- 1½ dl vispgrädde
- 1 banan
KOLASÅS
- 1 dl strösocker
- ½ dl sirap
- 1 msk kakao
- ½ dl vispgrädde
- 2 msk smör eller margarin
1. Sätt ugnen på 200º
2. Koka upp smör och vatten.
3. Rör ner mjölet.
4. Sjud blandningen och rör hela tiden kraftigt i den tjocka smeten (degen...)
5. Lyft kastrullen från värmen
6. Rör ner ett ägg i taget
OM degen är för tunn, ställ på plattan och rör lite till
7. Smörj en plåt (eller använd bakplåtspapper) och klicka ut 8 bollar.
8. Grädda i mitten av ugnen tills bakelserna är helt torra, ca 25 minuter. Öppna inte luckan under de första 15 minuterna.
9. Låt bakelserna kallna när du tagit ut dem
10. Häll alla ingredienser till kolasåsen i en kastrull. Koka några minuter tills den tjocknat något (ta inte ordet tjock för allvarligt som vi gjorde... koka bara en liten stund!)
11.
Låt såsen kallna
12. Precis innan du ska servera, vispa grädden och rör i bananerna.
13. Fyll dina Petits Choux med banangrädden och ringla kolasås över.
SMAKLIG MÅLTID! :D
Låt såsen kallna
12. Precis innan du ska servera, vispa grädden och rör i bananerna.
13. Fyll dina Petits Choux med banangrädden och ringla kolasås över.
Kommentarer
Trackback