Marshmallow Icing

En vit frosting med bra konsistens, det var det här. I början smakade den mycket sirap, men efter en natt i kylen kom smaken av marshmallow fram mer :)



För 12 normalstora cupcakes:


Koka 120g socker, 80g ljus sirap, och 1½ tsk vatten i en kastrull på hög värme tills blandningen når 115ºC, det tar ca 6 minuter. När det är klart, ta bort kastrullen från plattan.
Samtidigt som blandningen kokar, vispa 2 äggvitor med en elvisp tills det blir ett hårt skum. Byt sedan till låg hastighet och häll långsamt i den varma sirapsblandningen. Byt till medelhastighet och vispa tills smeten blir tjock, blank och inte lika varm. Mot slutet, häll i ½ tsk vaniljsocker.

Använd den så snart som möjligt, den är lättast att arbeta med om den är varm.

Vad gör man med överbliven frosting?

Det är en fråga som ganska ofta blir aktuell, det är inte sällan man får lite frosting för mycket.
1. Det första man gör är att äta lite... eller mycket, det ifall frostingen är god. När man fått lite smått ont i magen kan man anse sig vara klar med detta steg.
2 (valfritt). Har man en sprits eller bara en plastpåse med hål i kan man testa denna variant av frostingkonsumtion som går ut på att kladda, nämligen föra frostingmustacher. Det var något vi gjorde idag, en liten stund, tills vi tröttnade.
3. Det här är nästan ett måste! Har man en muffin eller bara en tom muffinsform över överdekorerar man denna med all kvarvarande frosting och strössel, då man redan har ont i magen är det ingen idé att äta, istället kan man stoppa det hela i en liten plastpåse. Denna plstpåse tar man sedan med sig ut för att kasta på varandra eller annat passande tills påsen går sönder eller av misstag flyger iväg någonstans...
Jag hoppas att ni numera gör mer än att spola bort er överblivna frosting!

Klart!

Till dagens cupcakes vlade vi en Caramel frosting, den smakade sirap och var både god och lätt att hantera.
Här på bilden kokar Frida upp socker, sirap och vatten till 115ºC.
Vi kan inte påstå att det blev så jättelyckat, varken dekorationen eller våra muffins... men det smakade helt okej iallafall. Dessutom fick vi tillfälle att testa Fridas nya fina muffinsställ, visst är det vackert! :D
Recept på frosting kommer nog senare, muffinsreceptet tror jag nog att vi kan hoppa över...

Ojsan...



Som ni ser... våra muffins har svällt lite för mycket... Det var visst inte bara salt vi överdoserade.
Frida rapporterar att det smakar pannkakor, pannkakor på "burk" med sylt. Gott? Kanske.

Cupcake... You make my heart race!

Hej igen! Nu var det längesedan vi bakade, men nu håller vi på och bakar cupcakes från en av de nya böckerna.
Just nu känns det inte så bra... det känns... salt. Tveksamt.
Men det KANSKE kommer att smaka bra, vi hällde i massor av vaniljsocker och sylt för att desperat försöka dölja smaken av vårt self-raising flour.
Nu står dem i ugnen, vi hoppas på att saltet inte smakar lika mycket när det kommer ut, Frida hoppas att det stannar i ugnen för att sedan hoppa in i nästa sak som står där. ( >;D   / Frida. )

Böcker :D

Frida har fått 8 nya böcker om CUPCAKES!
Nu har vi mycket att välja på när vi ska baka cupcakes >: D

       

Bilder

Fotografering - Klar!
Frostingen var lite hård för att användas utan sprits, men det blev helt okej ändå. Det enda man kan klaga på med smaken är att det var lite för gott... det gick inte att sluta äta 8Q__








Fridas lillebror Oskar fick också testa att göra en cupcake :3
Vi kanske har en framtida cupcakebagare här?



Recept

Det blev riktigt lyckat idag! Vi har lyckats hitta är jättegod (det går inte riktigt att sluta äta...) frosting som inte innehåller choklad. Den rekomenderas, vi kommer att använda den igen (hoppas Anonym 2).
Ursäkta språket i recepten, vi fann lite för mycket nöje i att skriva allt ordagrannt x3


Buttercream Frosting
125g smör
3,55 dl florsocker
2 matskedar mjölk

1. Ställ ut smöret och mjölken i rumstemperaturen redan när du börjar baka muffins
2. Placera smöret i en skål, vispa med en elvisp tills det är så vitt som möjligt.
3. Tillsätt gradvis ungefär hälften av florsockret
4. Tillsätt mjölken
5. Vispa i resten av florsockret
6. Mixen ska vara lätt och pösig så att den lätt kan spridas ut med en slickepott.
7. (Valfritt) färga med några droppar karamellfärg



Våra muffins blev också goda. Läskiga till konsistensen men goda.

Chokladmuffins
2 ägg
2½ dl socker
1,83 dl vanligt mjöl för alla tillfällen
6 matskedar osötat kakaopulver
2 teskedar bakpulver
1 tesked vaniljpulver
160 kryddmått mjölk
150 g smält smör

Värm ugnen till 180ºC
Smöra ca 12 muffinformar (pappersformar rekomenderas)
Vispa ägg och socker, blanda med mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och mjölk.
Vänd ner det smälta smöret.
GLÖM INTE ATT HÄLLA SMETEN I FORMARNA
Ställ in i ugnen tills en potatissticka nedstucken i centrum av muffinsen kommer ut ren. (ca 20 minuter)
De tillåts serveras i rumstemperatur eller varma.


Recept från:
http://www.cacaoweb.net/chocolatemuffins.html
http://www.all-about-cupcakes.com/buttercream-frosting.html


American Style!

Idag bakar vi cupcakes efter Amerikanska recept som vi själva översatt ordagrannt. Jättevackert blev det.
Anonym klagar mycket på smeten. Den är antingen stenhård eller soppa, god soppa.


Senare:

Anonym got burned,.....by the oven.

Anonym 2 har blivit "skjuten i foten" och det är "blod" över "hela" golvet!!!!
Med andra ord spillde hon ut karamellfärgen.

Frostingen är klar, den är rosa och fin :3
Våra muffins är också klara, men de är läskiga! Mjuka men inte ofärdiga. AMREIKANER ÄR LÄSKIGA!! Q__Q


RSS 2.0