Bilder!
Åtta cupcakes blev det!
Visst är de fina :3
KLART!
Det blev faktiskt gott med extra smör!
Dagens misslyckande
Det resulterar i mjuka muffins, de inte i närheten av klara nu efter 12 minuter.
En liten onödig fakta är att vi har siktat ner alla pulveringredienser i heöa smeten och frostingen, här är det stökigt!
Cupcaketime
Här är muffinsreceptet:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ett ägg och 1 dl strösocker.
Tillsätt ½ dl mjölk och 50 g smält margarin.
Rör om
Tillsätt 1½ dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och 1 msk kakao.
Rör om igen och häll smeten i muffinsformarna, det ska bli 12 st. Använd gärna muffinsplåt eller dubbla formar.
Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter.
Gör frostingen under tiden.
Källa: Vi bakar & lagar mat - Recept som alla kan klara
Klart!
Det har blivit många uppdateringar idag.
Receptet kommer från Vår Kokbok
Det blir svårt att ge ett riktigt resultat, men här kommer några bilder:
Uppdateringar.
Här kommer några frågor:
Hur ser man på en grön pannkaka att den är färdig?
Vad skulle du hest göra? Plastikoperera dig själv till en sengångare eller förblöda till döds?
Finns gröna giraffer?
Meddelande från Dr Lisa
Jag har även fått in en grön, huvudlös giraff på kliniken, tyvärr kan vi inte behandla den typen av missbildningar.
ohlala
Bilder!
Frida har just amputerat benen på en pannkaksman. Enligt henne hade han en svart fläck på ett mycket lägligt ställe.
Lite dokumentation från pannkaksstekningen:
Oj, oj! Nu blir det avancerat!
Äpple är gott.
Frida håller på med en kniv.
Smör är inte gott.
Uppdatering: Frida läste mitt inlägg, speciellt där där sista om att rent smör inte är gott. Hon sade emot mig och tog därför en ganska stor bit rent smör och stoppade i munnen för att bevisa motsatsen. Hon gjorde inga fula miner när hon smakade på det så jag är nästan övertygad.
totaly pointless
nu är dfet dags att fortsätta laga pannkakor :D YAY!
Första brända!
Gott luktar det iallafall, vi hoppas att det smakar lika bra.
Äppelplättar!
Äpplena är skivade, smeten är klar, nästan. Vi tänkte steka dem i pepparkaksformar för att göra dem lite finare.
Förutom det måste vi upplysa er om att Frida inte tar i lika hårt som Lisa när hon knäcker ägg.
Frostingrecept
Det här är för de som väntar på receptet! Själva muffinsen har jag inte recept på än, men frostingen lyckades jag hitta.
Observera att receptet är för 12 muffins, inte 7 som vi gjorde. Originalreceptet var en aning annorlunda men vi vart så nöjda med vår egen version att det är den vi visar.
Rör samman
100 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2½ dl florsocker
med till exempel en gaffel så att klumparna försvinner. Inte med fingrarna, då kommer allt att smälta och konsistensen förstöras.
Sikta sedan ner
½ tsk oboypulver
½ dl kakao
i smeten, rör om försiktigt.
Om dina muffins inte är klara än kan du ställa din frosting kallt i några minuter, inte för länge bara.
Resultat
"Åh gud vad gulliga, DE SER UT SOM ALIENS!"
Några sekunder senare kom "AJ JÄVLAR!" när hon vispade på sin tumme.
Karamellfärg
Vi droppade i ganska många droppar.
En droppe för Lisa
En droppe för Frida
En droppe för bloggen
En droppe för smeten
En droppe för frostingen
Och så två små droppar till Kentie och Elin som kommenterat bloggen
^^
Dagens misstag
Någon (no names) valde just ett väldigt hårt ägg, det ville helt enkelt inte knäckas. Denna någon (fortfarande, no names) tog då i ordentligt och knäckte ägget, sedan var det ägg över hela spisen.
Person nummer två håller på att rädda ägget.
CUPCAKETIME!
Våra muffins kommer att vara av sorten "De Sju Dvärgarnas Muffins" (neutrala muffins helt enkelt)
Frostingen kallas Kakaofrosting, namnet får tala för sig själv.
DAGS ATT BAKA MAT! :D
Resultat
Här har vi resultatet av gårdagens bakning. Det var supergott! Vi åt det med först med vaniljsås, sedan glass. Båda fungerade perfekt.
Här är receptet, kopierat från http://kryddburken.wordpress.com/ (rekomenderas för de som vill "baka mat")
Det här behöver du :
- 3 st äpplen
- 1½ dl socker
- 1ägg
- 3dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2tsk vaniljsocker
- 50gram smält smör
- ½ dl vatten
- Pärlsocker till garnering
GÖR SÅHÄR :
Sätt på ugnen!
Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg & socker pösigt!
Tillsätt smör, vatten och mjölblandningen. häll ner smeten
i en smord ugnsform, gärna med löstagbara kanter.
Skala och klyfta äpplena, "damma" av dom i socker & kanel
och tryck ner dom i smeten. Strö över pärlsocker och grädda i 175 grader på nedersta
gallret i ca 45 min.
Pärlsocker
När äppelkakan har ungefär noll minuter kvar i ugnen kommer vi på att vi glömde pärlsockret! Frida häller på lite och lämnar den någon minut till.
Receptet kommer förresten från kryddburken.wordpress.com
Utvärdering av receptet kommer med bilderna!
Vi bakar mat!
Vi heter Frida och Lisa och älskar att baka. Eftersom vi bakar så ofta har vi startat en bakblogg. Namnet kommer från den fjortonde februari 2009, mer behöver vi inte säga.
Det vi tycker mest om att baka är cupcakes, det kommer ni att få se många, Däremot kommer det att vara brist på maränger, vi kan mycket, men maränder är en omöjlighet.
Just nu står Frida och diskar medan jag, Lisa skriver det här. En äppelpaj står i ugnen och väntar på att bli god, bilder kommer!