Försenade bilder :O

Nu skulle jag skriva nåt enligt Lisa :O
Istället för "gröt"-frostingen  vart det Buttercreamfrosting ( Recept, nånstans i bloggen :O) Hallonsylt ;3 och, ofklart, STRÖSSEN :3 ( Hej, jag heter Frida, och jag är dålig på att Skriva,...DET RIMMADE NÄSTAN! :O)
(Parantes) Jag tror att jag börjar bli LITE flumm :O creeeeeepyyyyyyy :3 (parantes)

Det blev gröt...

Vi skulle baka små fina alla hjärtans dag cupcakes, med fin marshmallow icing...
Men frostingen blev inte som förväntat, antagligen kokade vi sirapen för länge, för när vi hälde i den i äggsmeten började allt svälla och se ut som gröt... äggen kanske kokade, det smakade lite kokt ägg om det hela sen. Det såg ut som gröt, konsistensen var gröt och det smakade kokt ägg + socker.
Det får gå till plastpåsen.

Den där kolasåsen...



Klart!

Ja, nu är de klara!
De blev riktigt goda, förutom att kolasåsen snarare blev något som liknade sten...
Gott var det i vilket fall som helst, här kommer receptet!
PETITS CHOUX-BAKELSER MED KOLASÅS

BULLEN
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 1½ dl mjöl
  • 2 ägg

FYLLNNING
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 banan

KOLASÅS
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • 1 msk kakao
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk smör eller margarin
1. Sätt ugnen på 200º
2. Koka upp smör och vatten.
3. Rör ner mjölet.
4. Sjud blandningen och rör hela tiden kraftigt i den tjocka smeten (degen...)
5. Lyft kastrullen från värmen
6. Rör ner ett ägg i taget
OM degen är för tunn, ställ på plattan och rör lite till
7. Smörj en plåt (eller använd bakplåtspapper) och klicka ut 8 bollar.
8. Grädda i mitten av ugnen tills bakelserna är helt torra, ca 25 minuter. Öppna inte luckan under de första 15 minuterna.
9. Låt bakelserna kallna när du tagit ut dem
10. Häll alla ingredienser till kolasåsen i en kastrull. Koka några minuter tills den tjocknat något (ta inte ordet tjock för allvarligt som vi gjorde... koka bara en liten stund!)

11.
Låt såsen kallna
12. Precis innan du ska servera, vispa grädden och rör i bananerna.
13. Fyll dina Petits Choux med banangrädden och ringla kolasås över.

SMAKLIG MÅLTID! :D
Låt såsen kallna
12. Precis innan du ska servera, vispa grädden och rör i bananerna.
13. Fyll dina Petits Choux med banangrädden och ringla kolasås över.

Petits Choux

Idag ska vi baka igen! Den här gången blir det Petits Choux bakelser, det var just det vi bakade den gången vi kom på namnet "baka mat". På den tiden hade vi en anteckningsbok (som vi fortfarande använder ibland) istället för en blogg, såhär kunde det se ut:
OBS. KOLLA PÅ DATUMET! <3

RSS 2.0