Bilder!

Klart!
Åtta cupcakes blev det!
Visst är de fina :3


KLART!

Nu är våra muffins klara och dekorerade! Dags att fotografera!
Det blev faktiskt gott med extra smör!

Dagens misslyckande

Man måste misslyckas minst en gång varje bakning! Den här gången var problemet större än vanligt. Vi tog 100g smör istället för 50!
Det resulterar i mjuka muffins, de inte i närheten av klara nu efter 12 minuter.

En liten onödig fakta är att vi har siktat ner alla pulveringredienser i heöa smeten och frostingen, här är det stökigt!

Cupcaketime

Nu ska vi baka chokladcupcakes med kakaofrosting! Samma frostingrecept osm förut men med nya muffins.
Här är muffinsreceptet:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ett ägg och 1 dl strösocker.

Tillsätt ½ dl mjölk och 50 g smält margarin.

Rör om

Tillsätt 1½ dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och 1 msk kakao.

Rör om igen och häll smeten i muffinsformarna, det ska bli 12 st. Använd gärna muffinsplåt eller dubbla formar.

Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter.

Gör frostingen under tiden.


Källa: Vi bakar & lagar mat - Recept som alla kan klara

Klart!

Nu äntligen är det klart!
Det har blivit många uppdateringar idag.
Receptet kommer från Vår Kokbok
Det blir svårt att ge ett riktigt resultat, men här kommer några bilder:




Uppdateringar.

Vi har upptäckt karamellfärgen igen. Vi har gjort gröna giraffer, blå båtar MED MERA!


Här kommer några frågor:


Hur ser man på en grön pannkaka att den är färdig?


Vad skulle du hest göra? Plastikoperera dig själv till en sengångare eller förblöda till döds?


Finns gröna giraffer?

Meddelande från Dr Lisa

Operationen gick bra. Sengångaren mår nu bra,  hans andra ben är kvar, ett tag till iallafall.
Jag har även fått in en grön, huvudlös giraff på kliniken, tyvärr kan vi inte behandla den typen av missbildningar.

ohlala

LISA HAR PLASTIKOPERERAT BORT ETT BEN PÅ EN ELEFANT SÅ DET VART EN SENGÅNGARE! han kanske inte klarar operationen, läget är kritiskt hans andra ben håller på att ramla av!    det bortopererade benen är fortfarande varmt! OMG!

Bilder!

Lite information:
Frida har just amputerat benen på en pannkaksman. Enligt henne hade han en svart fläck på ett mycket lägligt ställe.

Lite dokumentation från pannkaksstekningen:





Oj, oj! Nu blir det avancerat!

Frida bestämmer sig från att övergå från den hanterbara hjärtformen till en form föreställande Lilla Gubben (dvs en häst). Lisa var väldigt tveksam, men Frida lyckades nästan (hästen blev trebent, men inga andra större skador har skett). Lilla Gubbens ben smakade för övrigt gott.

Äpple är gott.
Frida håller på med en kniv.
Smör är inte gott.


Uppdatering: Frida läste mitt inlägg, speciellt där där sista om att rent smör inte är gott. Hon sade emot mig och tog därför en ganska stor bit rent smör och stoppade i munnen för att bevisa motsatsen. Hon gjorde inga fula miner när hon smakade på det så jag är nästan övertygad.

totaly pointless

här har vi ett totaly piontless inlägg ;) jag (Frida) hade bara lust att publicera ett inlägg ;) tihi :)

nu är dfet dags att fortsätta laga pannkakor :D YAY!

Första brända!

Dagens misslyckande är en bränd pannakaka! YAY!

Gott luktar det iallafall, vi hoppas att det smakar lika bra.

Äppelplättar!

Det är dags att baka igen. Denna gång är dett äppelplätttar vi ska försöka oss på.
Äpplena är skivade, smeten är klar, nästan. Vi tänkte steka dem i pepparkaksformar för att göra dem lite finare.

Förutom det måste vi upplysa er om att Frida inte tar i lika hårt som Lisa när hon knäcker ägg.

Frostingrecept

Det här är för de som väntar på receptet! Själva muffinsen har jag inte recept på än, men frostingen lyckades jag hitta.
Observera att receptet är för 12 muffins, inte 7 som vi gjorde. Originalreceptet var en aning annorlunda men vi vart så nöjda med vår egen version att det är den vi visar.


Rör samman

100 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2½ dl florsocker

med till exempel en gaffel så att klumparna försvinner. Inte med fingrarna, då kommer allt att smälta och konsistensen förstöras.
Sikta sedan ner
½ tsk oboypulver
½ dl kakao

i smeten, rör om försiktigt.
Om dina muffins inte är klara än kan du ställa din frosting kallt i några minuter, inte för länge bara.


Resultat

Nu är våra sju små cupcakes klara! Här kommer bilder på dem alla, recept på det hela kommer senare!


 









"Åh gud vad gulliga, DE SER UT SOM ALIENS!"

Det var fridas första reaktion när hon såg våra muffins som klara.
Några sekunder senare kom "AJ JÄVLAR!" när hon vispade på sin tumme.

Karamellfärg

Det stod något i kylskåpet som hade en stark dragningskraft. Det kallas grön karammellfärg (Frida konstaterar att det smakar beskt).
Vi droppade i ganska många droppar.
En droppe för Lisa
En droppe för Frida
En droppe för bloggen
En droppe för smeten
En droppe för frostingen
Och så två små droppar till Kentie och Elin som kommenterat bloggen

^^

Dagens misstag

Vad är en bakning utan misstag? En bakning utan skratt kanske xD
Någon (no names) valde just ett väldigt hårt ägg, det ville helt enkelt inte knäckas. Denna någon (fortfarande, no names) tog då i ordentligt och knäckte ägget, sedan var det ägg över hela spisen.
Person nummer två håller på att rädda ägget.

CUPCAKETIME!

Det är dags att baka igen! Den här gången ska vi bara CUPCAKES!
Våra muffins kommer att vara av sorten "De Sju Dvärgarnas Muffins" (neutrala muffins helt enkelt)
Frostingen kallas Kakaofrosting, namnet får tala för sig själv.

DAGS ATT BAKA MAT! :D

Resultat


Här har vi resultatet av gårdagens bakning. Det var supergott! Vi åt det med först med vaniljsås, sedan glass. Båda fungerade perfekt.
Här är receptet, kopierat från http://kryddburken.wordpress.com/ (rekomenderas för de som vill "baka mat")


Det här behöver du :
- 3 st äpplen
- 1½ dl socker
- 1ägg
- 3dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2tsk vaniljsocker
- 50gram smält smör
- ½ dl vatten
- Pärlsocker till garnering


GÖR SÅHÄR :
Sätt på ugnen!
Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg & socker pösigt!
Tillsätt smör, vatten och mjölblandningen. häll ner smeten
i en smord ugnsform, gärna med löstagbara kanter.
Skala och klyfta äpplena, "damma" av dom i socker & kanel
och tryck ner dom i smeten. Strö över pärlsocker och grädda i 175 grader på nedersta
gallret i ca 45 min.


Pärlsocker

Det första inlägget på bloggen handlar om ett misslyckande (det kommer vi om vi känner oss själva stöta på många av i framtiden).
När äppelkakan har ungefär noll minuter kvar i ugnen kommer vi på att vi glömde pärlsockret! Frida häller på lite och lämnar den någon minut till.

Receptet kommer förresten från kryddburken.wordpress.com
Utvärdering av receptet kommer med bilderna!

Vi bakar mat!

Välkommen till vår nya blogg - Vi bakar mat!
Vi heter Frida och Lisa och älskar att baka. Eftersom vi bakar så ofta har vi startat en bakblogg. Namnet kommer från den fjortonde februari 2009, mer behöver vi inte säga.
Det vi tycker mest om att baka är cupcakes, det kommer ni att få se många, Däremot kommer det att vara brist på maränger, vi kan mycket, men maränder är en omöjlighet.
Just nu står Frida och diskar medan jag, Lisa skriver det här. En äppelpaj står i ugnen och väntar på att bli god, bilder kommer!

RSS 2.0